torsdag 7 januari 2010

Mint Biskvier

Rom biskvierna gjordes efter att smörkrämen hade kallnat rejält och det syns stor skillnad på biskvierna. Bilden nedanför är Mint biskvierna som snoddes ihop snabbt till fikat :) Meeeeen dom är lika goda för det :) Men rekommenderar ändå att man låter smörkrämen kallna rätt rejält på bottnen innan man doppar dom i chokladen. Dom blir mycket finare då :)


Testade nytt recept på biskvier. Hittade receptet inne hos lill-ingrid.

Blev inte nöjd med bottnarna alls. Inte så där låga och sega som mina andra blir. Men fyllningen blev jättegod så den spinner jag nog vidare på. Halva Blockcitatsatsen gjorde jag som mint och andra som rom. Fyllningen smakade inte så där smörig som vissa gör utan den var jätte fluffig och god. Detta kommer jag nog att använda mig av igen, dock tar jag mina egna bottnar :)




Biskvier



200 g mandelmassa


4 dl strösocker


1 äggvita


Smörkräm


2 dl socker


6 msk vatten


4 äggulor


250 g rumsvarmt smör


3 msk mörk blockchoklad


ca 4 droppar mintolja


Garnering


150 g mörk blockchoklad (eller hälften ljus och mörk)


2 msk kokosfett


ev. ljus choklad att ringla över som dekoration


Ugnsvärme: 180 grader


Riv mandelmassan. Blanda den med hälften av sockret. Vispa äggvitan till hårt vitt skum och tillsätt resten av sockret, lite i taget tills massan blir blank och styv.


Blanda försiktigt ner äggvispet i mandelmassan och arbeta smeten varsamt till slät konsistens.


Spritsa med en slät sprits eller skeda ut massan till runda kakor på bakplåtsklädda plåtar.


Tänk på att dom flyter ut något under gräddningen.


Grädda bottnarna ca 10-12 minuter.


Lyft av hela bakplåtspappret och lägg det på bakgaller, lossa kakorna försiktigt när dom svalnat.


Smörkrämen


Koka vatten och socker till en simmig lag och låt den svalna.


Lägg gulorna i en skål och häll i sockerlagen. Vispa blandningen vit och porös.


Blanda ner matfettet klickvis och fortsätt vispa en stund.


Smält chokladen till garneringen. Ta 3 msk av den och häll i smörkrämen och mintoljan. Blanda om och provsmaka.


Bred krämen på kakornas undersida med hjälp av en rundad kniv (lite toppig på mitten)


Ställ kakorna i kylen och låt stelna.


Värm upp chokladen om den hunnit stelna/kallna. Blanda ner kokosfettet. Rör om tills chokladen blir slät. Doppa krämsidan ner i chokladen. Låt kallna.


Vill du ha dom lite lyxigare ringlar du över lite ljus choklad på dom också.

1 kommentar: