söndag 8 februari 2015

Kryddkaka med lingon


 William skulle baka en mjuk kaka i skolan, så han tränade lite på det där hemma kvällen innan. Vilket gick super. Själv var jag inte i närheten och resultatet blev kanonbra. När han väl kom till skolan gjorde han Prästgårdens pepparkaka och serverade den med en klick grädde till. Den blev kanon fin och hade varit riktigt smaskig.




Detta receptet är ifrån sjusorters kakor.


KRYDDKAKA MED LINGON
100 g smör
2 ägg
3 dl brun farin
2 tsk kanel
1 tsk nystött kardemumma kärnor eller
1½ tsk malen kardemumma
1 tsk ingefära
3½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
eller 2 tsk bakpulver
½ dl créme fraiche
½ dl filmjölk
1 dl fast lingonsylt

Smörj och bröa en avlång form eller hålform ca 1½ liter
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kryddorna och därefter mjölet, blandat med bikarbonat eller bakpulver, växelvis med créme fraiche, filmjölk, matfett och sylt. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1h

Servera gärna med en klick grädde till varje bit för lite extra lyx!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar