söndag 8 februari 2015

Fudge


Vet att julen passerat... men ni får stå ut med lite gamla bilder på fjolårets julgods :) Tomtefudgen har jag gjort i några år... men en ny favorit blev dessa nedanför.... så receptet ska sparas för det kommer att göras många år framöver till varje jul :)

SKUMTOMTEFUDGE
12 skumtomtar (små) 10-12 stora
50 g smör
1 dl socker + 1 dl grädde
100 g vitchoklad

Tomtar,(tomtarna ska vara hela) smör, grädde och socker läggs i tjockbottnad kastrull och kokas upp under omrörning. När tomtarna har smält, tillsätter du chokladen som du hackat ner i mindre bitar. Rör tills chokladen smält. Häll upp i en form med bakplåtspapper. Liten form om du vill ha den tjock. Låt stelna ordentligt innan du skär den i bitar.
Vill du ha den starkare röd i färgen kan du använda karamellfärg(liiiite) eller pastafärg. Tycker dock att den blir fin utan.


Detta underbara recept, denna fudge är så grymt gott. Dock väldigt söt med vitchokladen, jag gjorde även med mjölkchoklad och den blev dock inte lika söt men ändå otroligt god. Den med mjölkchokladen ser ni ovanför, dessa nedersta är med hackad vitchoklad. Gjorde en sats där jag lämnade stora bitar så att man kunde se dem när man skar upp bitarna. Vill man inte att den ska synas utan ha en slät fudge så finhackar man chokladen istället.

GODASTE JUL FUDGEN
3 dl socker
3 dl vispgrädde 
1 dl sirap
Koka till 120 grader

Sedan tillsätt:
50 g smör
2 msk honung

Koka ytterligare 2 minuter

Blanda tillsist i 100g vitchoklad
Häll upp i en form med bakplåtspapper, en liten form om man vill ha hög fudge. Ställ kallt att stelna.

Ät och njut! Detta är den godaste fudgen jag någonsin testat. Den är grym!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar