söndag 8 februari 2015

Churros med nutella


Åhhh detta är såååååå gott :) och ska man ha lite mingel mat är detta perfekt som mingel dessert :) Eller om man bara har olika mingel desserter... ähhh man kan ha det precis hur som helst. Nu är det ju många som bänkar sig framför melodifestivalen, detta är toppen att sitta och smaska på... sen var gränsen går för var och en om det där med hälsosamt eller inte.... det är ju upp till var och en, njuta bör man ibland... annars dör man... eller hur var det nu igen :) Ät å njut!

CHURROS MED NUTELLA
2,5 dl mjölk
120g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
olja till fritering
kanel och socker

Gör så här:

Koka upp mjölk, socker, salt och socker. Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper kanterna. Rör hela tiden.
Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i sänder.
Ta en spritspåse och lägg i degen. Den kan användas varm eller kyld och deen går att spara i upp till fyra dagar. Bra ifall man inte vill använda allt på en gång.

Hetta upp frityrolja till 180grader.

Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen, eller ta en tyll med lite ruffad yta för lite snyggare churros, hålet behöver dock vara rätt litet eftersom churrosarna sväller i oljan.
Spritsa ner önskvärda längder på dem ner i frityroljan. Jag använde mig av en sax för att lätt få av dem eftersom degen är kletig.
Vänd dem efter ca 2 minuter.
Ta upp dem och lägg dem på hushållspapper så att överflödig olja rinner av dem. Vänd dem sedean i kanel och socker.

Ta fram nutellaburken, värm önskvärd mängd i micron några sekunder och rör om då och då för att få nutellan lite mer mjuk och tunn :)

Doppa, ät och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar