tisdag 27 juli 2010

Hemma gjord rabarbersaft

Rabarber saft

Långa avskurna bitar av rabarber stjälkar nersatta i min stora fina saft maja
När all saft puttrat ut så fint, är det byte av kastrull.
Saften hälls i ny kastrull plus mängd socker enligt egen smak.
När saften är som man vill ha den häller jag konserveringsmedlet i så att jag kan förvara det i källaren.
Sen hälles dom upp i nytvättade flaskor och läggs sedan ner i kall källare för förvaring tills det är dax att komma upp för att drickas.
I detta huset blir det dock inte så långvarigt. Alla älskar rabarbersaft :)

Ni som inte har saftmaja, det är den bästa uppfinningen EVER och den är väl värd pengarna. Det mesta sköter sig själv och man slipper hålla på koka, sila och ha sig :P Livet blir helt klart mycket enklare med en stor och fin saft maja :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar