lördag 25 januari 2014

Whoopie Pie feber Whoopies febern har slagit till!!!


Choklad Whoopies med nutella
 Choklad Whoopies med vitchokladfluff

Appelsin med nutella
Red Velvet 


Dessa kakor är så grymt lätta att göra, och i så många olika färger, smak och valörer. Whoopies febern slog till för bra längesedan men som vanligt ligger jag ju efter lite, så sista veckan har febern tagit mig :P Dessa blev iafl gjorda och jag måste säga att de två med nutella var helt klart de godaste :) Apelsinskalen bröt smaken något fantastiskt bra och de med choklad och nutella var även en stor vinnare :)

Receptet lånade jag av Lisa med bloggen sockerrus eftersom jag vet att hon gjort i många olika varianter och jag vet att jag har ungefär samma smaklökar som henne :D... Bra å låna recept av någon som har likadana smaklökar som en annan, då vet man att det blir kanon gott ;)

Recepten skiljer sig väldigt i dessa kakor, och mellan de ljusa och choklad whoopies skiljder det sig lite så jag slänger upp båda recepten. Recepten har jag kopierat av direkt från bloggen SockerrusCHOKLAD WOOPIE PIE

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.WHOOPIE PIE - GRUNDRECEPT


Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 kryddmått salt ( i grundreceptet står det dock 1 tsk)
1/2 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Klickar ni in er HÄR kommer ni direkt till Lisas inlägg, där ni finner tips på olika smaksättningar. Hon har gjort massor med olika smaker och utseenden på dessa kakorna. Även som "semlor"
Hade tänkt att det fick vara bra bakat nu med dessa kakorna ett tag. Men blev så sugen att testa semle varianten, så får se hur det blir :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar