söndag 29 april 2012

Banoffepaj



Tänk vad härligt det är med vår. Vitsippor och blåsippor blommar och här i södra Sverige har nu björkarna börjat slå ut och det börjar faktiskt bli grönt ute även på träden.
Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt och planerat. Känner mig mest överkörd av en tankbil eller ångvält tycker jag. Trött som en gnu... men det får väl bli lite vila idag då :)
Däremot fick det bli panoffepaj, vem kan motstå denna underbara skapelse :) Kokade 3 burkar DDL häromdagen så idag ska det faktiskt avnjutas god paj och kaffe :)

Hoppas ni alla har en härlig valborg och första maj.

Recept hittar ni längst ner!



BANOFFEPAJ
200 gram digestivekex
100 gram smör
1 burk kondenserad mjölk
2 st bananer
2,5 dl mellangrädde
50 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Koka den kondenserade mjölken ca 3 timmar. Var noga med att hela burken ska vara täckt av vatten, annars kan den explodera. Låt burken kallna innan den öppnas, annars kan innehåller sprätta ut och orsaka svåra brännskador.


Smula kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda samman med kexen. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt denna stå kallt medan mjölken kokas.

Bred ut kolasmeten över kexbottnen. Skiva bananeran och lägg ut ovanpå. Vispa grädden, ej för hårt. Bred ut över bananerna, eller spritsa den fint på. Riv chokladen ovanpå grädden.

6 kommentarer:

  1. Blir de inte sött med Kola och banan? Jag har inte provat banan o kola.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det blir faktiskt inte det. En burk DDL så blir det hyffsat tunnt lager och sen ett lager bananer på. Är väl kanske grädden som tar bort det extra söta, vet inte...
      Jag är hyper känslig för det söta... men på nåt vis så gillar jag denna skarpt :)

      Radera
  2. Mums, ser verkligen gott ut. Önskar dig en riktigt trevlig valborg och 1:a maj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh detsamma Amy.. hoppas du med får en trevlig valborg och 1:a maj ;)

      Å du... banoffepaj ÄR gott :)) <3

      Kram

      Radera
  3. Jag hittade din blogg när jag sökte efter ett recept på banoffepaj. Nu har jag gjort en egen paj här hemma efter ditt recept, jättegott!! Jag länkade till din blogg, hoppas att det var okej!?

    jenny-nordstrom.blogspot.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den god Jenny :) Och jag blir glad att du länkade till min blogg och framförallt för att du hittade in hit :)

      hm.. nu blev jag ju onekligen lite sugen på banoffepaj också :) Var ett tag sedan nu!

      Välkommen in hit igen ;)

      Mvh stina

      Radera