onsdag 4 april 2012

Lyxig påskbakelse


Ja då är påsken snart här, i morgon är det skärtorsdag. Här blir det jobb i påsk för oss båda så någon påskmiddag lär det nog inte bli. Däremot blir vi bjudna på kroppkakor på fredag kväll hos kära svärmor, hm.. man kanske hade velat ha påskmiddag istället men vad attans, ett par kroppkakor eller iafl en går väl ner i lilla magen :) Så där härligt gott innan man ska jobba natten :)

Nå dessa bakelser brukar jag göra varje år till påsk, hade liiiiite för bråttom att få på persikan, skulle ha låtit den rinna av lite bättre.. men nåja.. man kanske ser att det föreställer ett ägg iafl :)
Har för mig att jag någonstans har gömt ett fint "ägg" här i min blogg någonstans från ett par år tillbaka... men nåväl.
Var sugen att testa baking sheets som finns att köpa inne hos Strössel & Annat. Klicka på dess namn kommer ni raka vägen in till just det baking sheets med prickar som jag använt mig av :) Finns även andra fina mönster just nu i deras butik.

Första rulltårtan jag gjorde var med äppelsylt och jag fick en smula panik när jag insåg att kakan inte kunde svalna och tog nog bort pappret lite väl fort, prickarna hann inte riktigt sätta sig. Kakan ska nämligen svalna.. hm.. jag min dumma nöt
Jag gjorde om den med receptet av drömtårtan istället och utelämnade kakaon. Hade en liten snutt bit med papper med prickar på. Gjorde nog något dumt där med för jag fick inte riktigt prickarna att fastna som jag ville. Men visst ser man att det är prickar i olika färger och storlekar ändå :)
Men för att ni ska kunna se ordentligt hur det ska se ut, kikar ni på bilden här nedanför så vet ni hur det faktiskt ska se ut :)
Snyggt va? :)

Tiramisu rulltårtan är dessutom glutenfri :) receptet hittas längst ner

Nåja, pojkarna är påväg hem från stan snart och jag har lovat dem att de ska få äta rulltårtsbitar med eller utan ägg så det står härliga till :)Dessa två bilder har jag lånat ifrån Strössel & Annat. Prick mönstret passar ju riktigt bra till påsken.
Fyllningen kommer också därifrån och är en Tiramisufyllning som smakar gudomligt gott om man gillar tiramisu desserten :)


GLUTENFRI RULLTÅRTA
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker jätte vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver, blanda sedan ner det i äggsmeten. Häll ut över bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna. Lägg sedan valfri fyllning på och rulla ihop till en rulltårta

3 kommentarer: