tisdag 10 januari 2012

Pehrnillas Citronmousse tårta


Eftersom jag nu har bestämt mig för att göra min egna bröllopstårta (japp, blir bröllop till sommaren) så håller jag på och går genom lite smaker att ha med i tårtan.
Tårtan ska dessutom frysas ner några dagar (för att jag inte hinner göra den precis innan) plus att det är sommar och förhoppningsvist varmt och soligt väder, då behöver jag ju även få en tårta som först klarar att bli fryst och sen en som håller en bra stund i värmen....
Sommarvärmen gör ju också att man vill ha en liten syrligare och fräsch smak i tårtan för att det inte ska bli allt för kvalmigt och sött.
Så just nu lutar det verkligen åt denna Citron mousse för den var himmelskt god :)

Receptet hittar ni på Pehrnillas blogg  Kakmonstren

Jag använde mig dock av Kesella eftersom turkisk yoghurt inte fanns i vår affär igår och det blev super smarrigt.

5 kommentarer:

 1. Tårtan ser otroligt god ut! Du är tuff som tänker baka din egen bröllopstårta. :) Skall bli roligt att följa med dina experiment, och att se den färdiga tårtan när det sen är dags. :)

  SvaraRadera
 2. åh gu va gott det ser ut,åh va pirrigt och göra sin egna bröllopstårta.ja skulle nog få panik men kul att du är så modig.ska bli spännande och se

  SvaraRadera
 3. Haha! Ja detta är ju trots allt något som jag har velat göra.. att få göra min egna bröllopstårta.. så visst är det spännande. Tröstar mig med att jag kan frysa ner den så slipper jag stressen dom sista dagarna :)

  Vi får väl se hur den blir till slut :)

  SvaraRadera
 4. Vad kul att ni ska gifta er! Grattis =)

  SvaraRadera
 5. Tårtan ser jättegod ut!
  Så roligt att baka sin egen bröllopstårta!

  / Jenny

  SvaraRadera